Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Σεμινάριο Φωτογραφίας 2016-17 από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Σεμινάριο Φωτογραφίας 2016-17
Δεκέμβριος 2016 – Μάρτιος 2017


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ι.ΤΗ.Π. πραγματοποιεί Σεμινάριο Φωτογραφίας με θέματα: "Τεχνική της Φωτογραφίας, Καλλιτεχνική Φωτογραφία και Επεξεργασία Εικόνας". Το σεμινάριο είναι εβδομαδιαίο και απευθύνεται σε ενήλικες, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη της Φωτογραφίας.
Στην Τεχνική της Φωτογραφίας θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Φωτογραφικής μηχανής, τα διάφορα είδη Φωτογράφησης, Τεχνικές Λήψης και πώς επιτυγχάνονται. Στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία οι εκπαιδευόμενοι θα έρθουν σε επαφή με το έργο μεγάλων Φωτογράφων και με τον τρόπο που επιτυγχάνεται το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στην Επεξεργασία Εικόνας
 θα παρουσιαστούν τρόποι επεξεργασίας των Φωτογραφιών μέσα από επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, αλλά και ελεύθερα λογισμικά όπως το Gimp και το πρόγραμμα επεξεργασίας των Windows. Το μέσον που θα χρησιμοποιηθεί είναι η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χωρίς να είναι απαγορευτική η χρήση αναλογικής μηχανής με φιλμ από κάποιον εκπαιδευόμενο. Εκτός των εβδομαδιαίων συναντήσεων, θα πραγματοποιηθούν και εξορμήσεις σε χωριά της Τήνου, όπου θα πραγματοποιηθούν φωτογραφικά workshop. Ο κύκλος των συναντήσεων του Σεμιναρίου θα ολοκληρωθεί με Έκθεση Φωτογραφίας με προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι (ενεργοί) εκπαιδευόμενοι.
Παράλληλα θα υπάρξει "φωτογραφική" συνέχεια για τους συμμετέχοντες του περσινού σεμιναρίου Φωτογραφίας.
Οι συναντήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από 17:30 έως 20:00. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Αθανάσιος Σκουλουδάκης
Πληροφορίες – εγγραφές:


Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού - Τηλ. 2283029070 – email: info@itip.gr
Share:

Categories

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Recent Posts

Unordered List

Theme Support